Missie Maan (grp. 7-8)

Webkwestie

Werkwijze

Daar zijn jullie weer! Ik kan jullie niet genoeg bedanken!

Omdat jullie mij zo goed helpen, zal ik jullie ook helpen met de opdracht.

Voor het maken van de opdracht is het belangrijk dat je de volgende stappen goed doorloopt.

Lees eerst de stappen goed door!

Albert Einstein

Afbeelding van WikiImages via Pixabay

Stap 1:

Allereerst zoek je informatie op over de maan en over de vormen van de maan. De maanvormen die je ziet, noemen we maanfasen of met een oud woord ‘schijngestaltes’.

De informatie verzamelen kan via de bibliotheek bij jou op school, maar je kunt ook aan de linkerkant op Bronnen klikken. Daar staan websites waar je informatie af kunt vinden.

Stap 2:

Vat de informatie die je hebt gevonden samen en maak hier een verslag van 1 A4 van. Dit kun je later gebruiken bij het maken van je presentatie. Het is niet de bedoeling dat je de informatie gaat ‘knippen en plakken’. Je verwoordt de informatie op je eigen manier.

Stap 3:

Bedenk nu een manier waarop je de informatie over de maanfasen kunt verwerken in een poster.

Stap 4:

Jullie mogen helemaal zelf beslissen hoe de poster eruit komt te zien. Maar bedenk wel dat de belangrijke informatie erin moet staan en dat andere mensen door jullie poster snappen waarom de maan van vorm verandert.

Stap 5:

Klaar met de poster? Ga nu aan de slag me je presentatie. Het gaat erom dat jullie een korte samenvatting maken van jullie informatie die jullie op de poster hebben gezet. Leg de andere klasgenoten uit, waarom jullie ervoor gekozen hebben om de poster er zo uit te laten zien.

Maak een zo leuk mogelijke presentatie. Let ook hierbij op de spelling en overzichtelijkheid. Je kunt beter iets te weinig schrijven dan iets te veel!

Stap 6:

Zijn jullie helemaal klaar met het maken van de poster en de presentatie en hebben jullie alles weer opgeruimd? Klik dan aan de linkerkant op Beoordeling om jezelf een cijfer te geven!